Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se


Statistika

Materiál byl publikován 27. 05. 2021 a od té doby byl 231× zobrazen.

Další materiály
Hodnocení materiálu

Hodnocení materiálu

Hodnocení týmu rvp.cz
Naše hodnocení – 3/5
Hodnocení uživatelů
Materiál zatím nebyl hodnocen.
Hodnotit materiály mohou pouze registrovaní uživatelé.
 
Doporučit materiál

Jak citovat

MAREK, Jan. Obilné destiláty. Metodický portál : Digitální učební materiály [online]. 27. 05. 2021, [cit. 2021-06-25]. Dostupný z WWW: <https://dum.rvp.cz/materialy/obilne-destilaty.html>. ISSN 1802-4785.

Licence

Příspěvek je publikován pod licencí Creative Commons BY-NC-SA.

Identifikátor materiálu 18088
Anotace

Prezentace a pracovní sešit jsou určeny pro žáky druhého ročníku učebního oboru kuchař-číšník, studijního oboru gastronomie, hotelnictví. Studijní materiál je využíván v předmětu stolničení. Žáci se seznámí s výrobou, skladováním a servisem obilných destilátů. Hlavním cílem je rozšířit vědomosti a dovednosti v oblasti nápojové gastronomie – destiláty. Pomůcka vznikla v rámci projektu Modernizace odborného vzdělávání (MOV).

Autor

Jan Marek (Autor), Mgr. Zdeňka Pařízková (Autor)

Jazyk Čeština
Očekávaný výstup

65–51-H/01 Kuchař – číšníkdalší materiály k tomuto očekávanému výstupu »

Průřezová témata Člověk a svět práce
Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
Klíčová slova

destilát, destilace, rektifikace, menu, likérka, bourbonMOV

Druh učebního materiálu Prezentace
Druh interaktivity Výklad
Cílová skupina Žák
Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání
Typická věková skupina 16 - 19 let
Celková velikost 5,99 MB
V případě pochybností o aktuálnosti či funkčnosti příspěvku využijte tlačítko „Napište nám“.
Napište nám
 

Soubory materiálu

V tomto seznamu se zobrazují soubory tvořící samotný učební materiál.
Do Úložiště jsou přijímány pouze materiály v běžně používaných formátech, ke kterým existují volně stažitelné prohlížeče.
 
 Název souboruPopisTyp souboruVelikost
stáhnoutNáhledPracovni_sesit_pro_za­ky_obilne_des­tilaty.docxPracovní listDokument Microsoft Word Dokument Microsoft Word246,57 kB
stáhnoutNáhledPracovni_sesit_pro_za­ky_obilne_des­tilaty.pdfPracovní listDokument ve formátu PDF Dokument ve formátu PDF968,77 kB
stáhnoutNáhledPrezentace-obilne_destila­ty.pdfPrezentaceDokument ve formátu PDF Dokument ve formátu PDF2,33 MB
stáhnoutNáhledPrezentace-obilne_destila­ty.pptxPrezentacePrezentace Microsoft PowerPoint Prezentace Microsoft PowerPoint2,44 MB

Přidat komentář

Vkládat komentáře může pouze registrovaný uživatel.