Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se


Příprava pokrmů na objednávku z jatečného masa – hovězí maso

Statistika

Materiál byl publikován 12. 05. 2021 a od té doby byl 262× zobrazen.

Další materiály
Hodnocení materiálu

Hodnocení materiálu

Hodnocení týmu rvp.cz
Naše hodnocení – 3/5
Hodnocení uživatelů
Materiál zatím nebyl hodnocen.
Hodnotit materiály mohou pouze registrovaní uživatelé.
 
Doporučit materiál

Jak citovat

MAREK, Jan. Příprava pokrmů na objednávku z jatečného masa – hovězí maso. Metodický portál : Digitální učební materiály [online]. 12. 05. 2021, [cit. 2021-06-25]. Dostupný z WWW: <https://dum.rvp.cz/materialy/priprava-pokrmu-na-objednavku-z-jatecneho-masa-hovezi-maso.html>. ISSN 1802-4785.

Licence

Příspěvek je publikován pod licencí Creative Commons BY-NC-SA.

Identifikátor materiálu 54113
Anotace

Prezentace je určena pro: žák třetího ročníku učební oboru kuchař a studijní obor gastronomie a hotelnictví. Studijní materiál je využíván v předmětu technologie. Žáci se seznámí s tepelnými úpravami, s tématy: temperování a odležení masa před a po tepelné úpravě. Hlavním cílem je informovat žáky o velkém množství druhů hovězího masa na minutkovou úpravu – Argentina, Kanada, Amerika, Chile, Wagyu Tajima, Wagyu Kobe. Pomůcka vznikla v rámci projektu Modernizace odborného vzdělávání (MOV).

Autor

Jan Marek (Autor), Mgr. Zdeňka Predajňová (Autor)

Jazyk Čeština
Očekávaný výstup

65–51-H/01 Kuchař – číšníkdalší materiály k tomuto očekávanému výstupu »

Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
Klíčová slova

tepelná úprava, hovězí maso, pokrm na objednávku, minutka, temperování masa, odpočívání masa, hovězí maso, zrání, české maso – Angus, svíčková, vysoký roštěnec, pupek – flank, Amerika – USDA beefMOV

Druh učebního materiálu Prezentace
Druh interaktivity Výklad
Cílová skupina Žák
Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání
Typická věková skupina 16 - 19 let
Celková velikost 7,08 MB
V případě pochybností o aktuálnosti či funkčnosti příspěvku využijte tlačítko „Napište nám“.
Napište nám
 

Soubory materiálu

V tomto seznamu se zobrazují soubory tvořící samotný učební materiál.
Do Úložiště jsou přijímány pouze materiály v běžně používaných formátech, ke kterým existují volně stažitelné prohlížeče.
 
 Název souboruPopisTyp souboruVelikost
stáhnoutNáhledPriprava_pokrmu_na_ob­jednavku_z_ja­tecneho_masa-hovezi_maso.pdfPrezentaceDokument ve formátu PDF Dokument ve formátu PDF3,68 MB
stáhnoutNáhledPriprava_pokrmu_na_ob­jednavku_z_ja­tecneho_masa-hovezi_maso.pptxPrezentacePrezentace Microsoft PowerPoint Prezentace Microsoft PowerPoint3,41 MB

Přidat komentář

Vkládat komentáře může pouze registrovaný uživatel.