Materiály do výuky odborné vzdělávání Potraviny a výživa – Sůl
Materiál do výuky

Potraviny a výživa – Sůl

26. 8. 2013 odborné vzdělávání
Autor
Bc. Lada Marholdová
Věková skupina
16—19 let
Speciální vzdělávací potřeby
- žádné -

Anotace

Prezentace je určena pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Je využívána v předmětu Potraviny a výživa. Pomáhá žákům se seznámit se surovinou, jejím použitím a významem ve výživě.
Soubory materiálu
Typ
 
Název
 
Prezentace
553.5 kB
Prezentace
sůl.ppt
Prezentace
405.71 kB
Prezentace
sůl.odp
Prezentace – upravená verze na podněty uživatelů
558 kB
Prezentace
sul1.ppt
Prezentace – upravená verze na podněty uživatelů
405.83 kB
Prezentace
sul1.odp
Obsahuje
2x
Prezentace
2x
Prezentace

Hodnocení uživatelů

Miroslav Melichar
29. 8. 2013, 21:37
1. Sůl není potravina rotlinného původu.
2. "Mocenství soli": Chemie používala pojem mocenství, který je dnes nahrazen příbuzným pojmem oxidační číslo. Oba pojmy se vztahují na prvky (zde tedy na sodík a chlor), ne na sloučeniny (chlorid sodný nebo jiné soli). Sodík i chlor mají jen jedinou hodnotu ox.č. (Na I a Cl -I). Sůl tedy je z tohoto hlediska jediná (ta "jednomocná").
3. Sůl z Mrtvého moře se snad v potravinářství nepoužívá a k tématu ani vlastně nepatří.
4. Obsah sloučenin jódu v soli je naopak pro člověka natolik významný, že by by zasloužil komentovat blíž.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Druh interaktivity:

kombinované

Cílová skupina:

žák

Věková skupina:

16—19

Týká se jazyka:

čeština