Prezentace je určena pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Je využívána v předmětu Potraviny a výživa. Pomáhá žákům se seznámit se surovinou, jejím použitím a významem ve výživě.
1. Nadpis: Potraviny rostlinného původu? I želatina nebo sacharin?
2. Charakteristika želírovacích prostředků: Vyrábí se z krystalového cukru - tedy i želatina?
3. Nadpis Syntetická sladidla zahrnuje zřejmě i fruktosu.
4. Sorbitol není výtažek z glukosy. Výtažek (třeba extrakt, tinktura) zahrnuje část látek ze směsi. Sorbitol je chemicky upravená glukosa.
5. Aspartam má symbol E 951, ne E 952.
6. Termín náhradní cukry je možná nadbytečný, určitě se nehodí na zcela syntetický sacharin.
Omlouvám se, pokud jsem ještě pár chyb přehlédl, ale snad i tohle docela stačí.
Podíval jsem se, zda zde přibyl nějaký komentář a náhodou jsem si všiml, že prezentace byla aktualizována. Platí snad, že aktualizována = opravena? Opravena nebyla, jen aktualizována. (Pravda - zmizely potraviny rostlinného původu.)
Vaše hodnocení
Ohodnoťte hvězdičkami:
Váš komentář
Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.