Potraviny a výživa – Želírovací prostředky, syntetické sladidla

Statistika

Materiál byl publikován 23. 09. 2013 a od té doby byl 1939× zobrazen.

Další materiály
Hodnocení materiálu

Hodnocení materiálu

Hodnocení týmu rvp.cz
Naše hodnocení – 2/5
Hodnocení uživatelů
 
Průměrné hodnocení: 2,
počet hodnocení: 1.
Hodnotit materiály mohou pouze registrovaní uživatelé.
Statistika hodnocení
hodnocení: 5 zatím nikdo hodnocení: 4 zatím nikdo hodnocení: 3 zatím nikdo hodnocení: 2 1 uživatel hodnocení: 1 zatím nikdo
 
Doporučit materiál

Jak citovat

MARHOLDOVÁ, Lada. Potraviny a výživa – Želírovací prostředky, syntetické sladidla. Metodický portál : Digitální učební materiály [online]. 23. 09. 2013, [cit. 2020-10-01]. Dostupný z WWW: <https://dum.rvp.cz/materialy/potraviny-a-vyziva-zelirovaci-prostredky-synteticke-sladidla.html>. ISSN 1802-4785.

Licence

Creative Commons License

Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.

Identifikátor materiálu 55289
Anotace

Prezentace je určena pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Je využívána v předmětu Potraviny a výživa. Pomáhá žákům se seznámit se surovinou, jejím použitím a významem ve výživě.

Autor

Bc. Lada Marholdová (Autor)

Jazyk Čeština
Očekávaný výstup

65–51-H/01 Kuchař – číšníkdalší materiály k tomuto očekávanému výstupu »

Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
Klíčová slova

želírovací cukr, charakteristika, druh, použití, syntetické sladidlodruh

Druh učebního materiálu Prezentace
Druh interaktivity Kombinované
Cílová skupina Žák
Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání
Typická věková skupina 16 - 19 let
Celková velikost 322,38 kB
V případě pochybností o aktuálnosti či funkčnosti příspěvku využijte tlačítko „Napište nám“.
Napište nám
 

Soubory materiálu

V tomto seznamu se zobrazují soubory tvořící samotný učební materiál.
Do Úložiště jsou přijímány pouze materiály v běžně používaných formátech, ke kterým existují volně stažitelné prohlížeče.
 
 Název souboruPopisTyp souboruVelikost
stáhnoutNáhledŽelírovací prostředky, syntetická sladidla.odpPrezentace – aktualizována ke dni 1. 10. 2013OpenDocument prezentace OpenDocument prezentace90,44 kB
stáhnoutNáhledŽelírovací prostředky, syntetická sladidla.pptPrezentace – aktualizována ke dni 1. 10. 2013Prezentace Microsoft Powerpoint Prezentace Microsoft Powerpoint231,94 kB
Stáhnout komentáře materiálu jako RSS kanál

Komentáře

 
1. autor: Miroslav Melichar
vloženo: 25. 09. 2013, 21:40:07

1. Nadpis: Potraviny rostlinného původu? I želatina nebo sacharin?

2. Charakteristika želírovacích prostředků: Vyrábí se z krystalového cukru – tedy i želatina?

3. Nadpis Syntetická sladidla zahrnuje zřejmě i fruktosu.

4. Sorbitol není výtažek z glukosy. Výtažek (třeba extrakt, tinktura) zahrnuje část látek ze směsi. Sorbitol je chemicky upravená glukosa.

5. Aspartam má symbol E 951, ne E 952.

6. Termín náhradní cukry je možná nadbytečný, určitě se nehodí na zcela syntetický sacharin.

Omlouvám se, pokud jsem ještě pár chyb přehlédl, ale snad i tohle docela stačí.

2. autor: Miroslav Melichar
vloženo: 06. 10. 2013, 21:54:23

Podíval jsem se, zda zde přibyl nějaký komentář a náhodou jsem si všiml, že prezentace byla aktualizována. Platí snad, že aktualizována = opravena? Opravena nebyla, jen aktualizována. (Pravda – zmizely potraviny rostlinného původu.)

Přidat komentář

Vkládat komentáře může pouze registrovaný uživatel.