- Předškolní vzdělávání
- Základní vzdělávání
- Základní umělecké vzdělávání
- Speciální vzdělávání
- Gymnaziální vzdělávání
- Odborné vzdělávání
- Jazykové vzdělávání
- Neformální vzdělávání
Zbožíznalství – Tuky
Statistika
Materiál byl publikován 03. 07. 2013 a od té doby byl 2009× zobrazen.
Další materiály
Hodnocení materiálu
Hodnocení materiálu
Hodnocení týmu rvp.cz

Hodnocení uživatelů
Průměrné hodnocení: 2,
počet hodnocení: 1.
počet hodnocení: 1.
Hodnotit materiály mohou pouze registrovaní uživatelé.
Statistika hodnocení





Doporučit materiál
Jak citovat
HONZÁTKO, Petr. Zbožíznalství – Tuky. Metodický portál : Digitální učební materiály [online]. 03. 07. 2013, [cit. 2021-01-24]. Dostupný z WWW: <https://dum.rvp.cz/materialy/zboziznalstvi-tuky.html>. ISSN 1802-4785.
Licence

Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Identifikátor materiálu 52494
Anotace | Tato prezentace je určena pro žáky učebních oborů obchodník, prodavač, prodavačské práce. Je vhodné ji využít do předmětu „Zbožíznalství“. Pomáhá žákům orientovat se v sortimentu zboží, ovládat problematiku užitných vlastností, jakosti, hodnocení zboží, skladování a ošetřování. |
---|---|
Autor | Petr Honzátko (Autor), Dana Vinterová (Autor) |
Jazyk | Čeština |
Očekávaný výstup | 66–41-L/01 Obchodníkdalší materiály k tomuto očekávanému výstupu » |
Speciální vzdělávací potřeby | - žádné - |
Klíčová slova | vepřové sádlo, olivový olej, trána, extrakce, cholesterol, emulgace, ztužování, margarín, jakost, rafinace, halvarín, skladování |
Druh učebního materiálu | Prezentace |
Druh interaktivity | Kombinované |
Cílová skupina | Žák |
Stupeň a typ vzdělávání | odborné vzdělávání |
Typická věková skupina | 16 - 19 let |
Celková velikost | 3,56 MB |
V případě pochybností o aktuálnosti či funkčnosti příspěvku využijte tlačítko „Napište nám“.
Napište nám
|
Soubory materiálu
V tomto seznamu se zobrazují soubory tvořící samotný učební materiál.
Do Úložiště jsou přijímány pouze materiály v běžně používaných formátech, ke kterým existují volně stažitelné prohlížeče.
Do Úložiště jsou přijímány pouze materiály v běžně používaných formátech, ke kterým existují volně stažitelné prohlížeče.
Název souboru | Popis | Typ souboru | Velikost |
---|
stáhnout | Náhled | Zboziznalstvi_-_Tuky.odp | Prezentace | ![]() | 1,59 MB |
stáhnout | Náhled | Zboziznalstvi_-_Tuky.ppt | Prezentace | ![]() | 1,97 MB |
Přidat komentář
Vkládat komentáře může pouze registrovaný uživatel.
vloženo: 03. 07. 2013, 19:59:09
Co nám může poradit prodavačka, která bezvadně ovládá obsah tohoto materiálu? Zřejmě nemůže říci, který z rostlinných olejů je lepší nebo horší (nebo jak se liší jejich určení). Asi neví, že margaríny obsahují ztužené rostlinné oleje a je marné se jí ptát, zda nemají moc trans-nenasycených vyšších mastných kyselin. Nezná pojem omega-3 nenasycené kyseliny. Zato ví, že zřejmě všechny rostlinné oleje jsou testovány na obsah „kyseliny eurokové“. Zná pojem „mlékárenské máslo“ – to je nyní oficiální odborný termín? Máslo pak ale dál ve výčtu živočišných tuků chybí, takže o něm nic bližšího asi neví.