Tato prezentace je určena pro žáky učebních oborů obchodník, prodavač, prodavačské práce. Je vhodné ji využít do předmětu „Zbožíznalství“. Pomáhá žákům orientovat se v sortimentu zboží, ovládat problematiku užitných vlastností, jakosti, hodnocení zboží, skladování a ošetřování.
Co nám může poradit prodavačka, která bezvadně ovládá obsah tohoto materiálu? Zřejmě nemůže říci, který z rostlinných olejů je lepší nebo horší (nebo jak se liší jejich určení). Asi neví, že margaríny obsahují ztužené rostlinné oleje a je marné se jí ptát, zda nemají moc trans-nenasycených vyšších mastných kyselin. Nezná pojem omega-3 nenasycené kyseliny. Zato ví, že zřejmě všechny rostlinné oleje jsou testovány na obsah "kyseliny eurokové". Zná pojem "mlékárenské máslo" - to je nyní oficiální odborný termín? Máslo pak ale dál ve výčtu živočišných tuků chybí, takže o něm nic bližšího asi neví.
Váš komentář
Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.