Jedná se o pracovní sešit k výukovému programu „Výživa ve výchově ke zdraví“, který je určen pedagogům a žákům 2. stupně základních škol. Pracovní sešit slouží k procvičení a osvojení základních znalostí z oblasti výživy a bezpečného stravování. Sešit je prakticky rozdělen do šesti tematicky odlišných částí, které jsou zaměřeny na složení potravin, principy správné výživy, onemocnění a otravy z jídla a bezpečné stravování.
Pracovní sešit pro žáky 8. a 9. tříd základních škol vytvořilo Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství pro rezort Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s 3. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy, Ministerstvem zdravotnictví ČR a Ústavem zemědělské ekonomiky a informací.
HORÁK, Ondřej. Výživa ve výchově ke zdraví – pracovní sešit pro žáky 8. a 9. tříd ZŠ. Metodický portál: Materiály do výuky [online]. 30. 09. 2021, [cit. 2024-10-13]. Dostupný z WWW: <https://dum.rvp.cz/materialy/vyziva-ve-vychove-ke-zdravi-pracovni-sesit-pro-zaky-8-a-9-trid-zs.html>. ISSN 1802-4785.