Stylistika – popis pracovního postupu

Statistika

Materiál byl publikován 09. 12. 2013 a od té doby byl 10629× zobrazen.

Další materiály
Doporučit materiál

Jak citovat

ŠTOLFOVÁ, Jitka. Stylistika – popis pracovního postupu. Metodický portál : Digitální učební materiály [online]. 09. 12. 2013, [cit. 2020-05-29]. Dostupný z WWW: <https://dum.rvp.cz/materialy/stylistika-popis-pracovniho-postupu.html>. ISSN 1802-4785.

Licence

Creative Commons License

Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.

Identifikátor materiálu 18136
Anotace

Materiál seznamuje žáky se slohovým útvarem popis pracovního postupu odborného funkčního stylu. Žáci by měli poznat, že každý jazykový projev plní určitou komunikační funkci, které odpovídají také jeho vlastnosti a jazykové prostředky v něm užité. Cílem je pak tvorba slohového útvaru podle daného kompozičního postupu.

Autor

Mgr. Jitka Štolfová (Autor)

Jazyk Čeština
Očekávaný výstup

Český jazykdalší materiály k tomuto očekávanému výstupu »

Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
Klíčová slova

odborný styl, funkce popisu pracovního postupu, vlastnosti popisu pracovního postupu, jazykové prostředky popisu pracovního postupu, kompozice popisu pracovního postupu

Druh učebního materiálu Prezentace
Druh interaktivity Kombinované
Cílová skupina Žák
Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání
Typická věková skupina 16 - 19 let
Celková velikost 813,47 kB
V případě pochybností o aktuálnosti či funkčnosti příspěvku využijte tlačítko „nahlásit příspěvek“.
Nahlásit příspěvek
 

Soubory materiálu

V tomto seznamu se zobrazují soubory tvořící samotný učební materiál.
Do Úložiště jsou přijímány pouze materiály v běžně používaných formátech, ke kterým existují volně stažitelné prohlížeče.
 
 Název souboruPopisTyp souboruVelikost
stáhnoutNáhledStylistika – popis pracovního postupu.pptPrezentacePrezentace Microsoft Powerpoint Prezentace Microsoft Powerpoint759,30 kB
stáhnoutNáhledStylistika_–_popis_pracov­niho_postupu.odpPrezentaceOpenDocument prezentace OpenDocument prezentace54,17 kB

Přidat komentář

Vkládat komentáře může pouze registrovaný uživatel.