- Předškolní vzdělávání
- Základní vzdělávání
- Základní umělecké vzdělávání
- Speciální vzdělávání
- Gymnaziální vzdělávání
- Odborné vzdělávání
- Jazykové vzdělávání
- Neformální vzdělávání
Sacharóza – výroba cukru
Statistika
Materiál byl publikován 29. 01. 2014 a od té doby byl 2490× zobrazen.
Další materiály
Hodnocení materiálu
Hodnocení materiálu
Hodnocení týmu rvp.cz

Hodnocení uživatelů
Materiál zatím nebyl hodnocen.
Hodnotit materiály mohou pouze registrovaní uživatelé.
Doporučit materiál
Jak citovat
KLEMENTOVÁ, Lydie. Sacharóza – výroba cukru. Metodický portál : Digitální učební materiály [online]. 29. 01. 2014, [cit. 2021-02-27]. Dostupný z WWW: <https://dum.rvp.cz/materialy/sacharoza-vyroba-cukru.html>. ISSN 1802-4785.
Licence

Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Identifikátor materiálu 26945
Anotace | Materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Žák se seznámí s procesem výroby sacharózy a s jednotlivými pojmy, které se této výroby týkají. |
---|---|
Autor | Ing Lydie Klementová (Autor) |
Jazyk | Čeština |
Očekávaný výstup | 65–51-H/01 Kuchař – číšníkdalší materiály k tomuto očekávanému výstupu » |
Speciální vzdělávací potřeby | - žádné - |
Klíčová slova | sacharóza, extrakce, difuze, vyslazený řízek, surová šťáva, epurace šťávy, saturace, filtrace, síření, krystalizace, surový cukr, melasa, rafinace |
Druh učebního materiálu | Prezentace |
Druh interaktivity | Výklad |
Cílová skupina | Žák |
Stupeň a typ vzdělávání | odborné vzdělávání |
Typická věková skupina | 16 - 19 let |
Celková velikost | 797,66 kB |
V případě pochybností o aktuálnosti či funkčnosti příspěvku využijte tlačítko „Napište nám“.
Napište nám
|
Soubory materiálu
V tomto seznamu se zobrazují soubory tvořící samotný učební materiál.
Do Úložiště jsou přijímány pouze materiály v běžně používaných formátech, ke kterým existují volně stažitelné prohlížeče.
Do Úložiště jsou přijímány pouze materiály v běžně používaných formátech, ke kterým existují volně stažitelné prohlížeče.
Název souboru | Popis | Typ souboru | Velikost |
---|
stáhnout | Náhled | Slozeni_potravin_XVI_-_Sacharoza_-_vyroba_cukr.odp | Prezentace | ![]() | 270,30 kB |
stáhnout | Náhled | Slozeni_potravin_XVI_-_Sacharoza_-_vyroba_cukr.ppt | Prezentace | ![]() | 527,36 kB |
Přidat komentář
Vkládat komentáře může pouze registrovaný uživatel.