Statistika

Materiál byl publikován 24. 05. 2011 a od té doby byl 1918× zobrazen.

Další materiály
Hodnocení materiálu

Hodnocení materiálu

Hodnocení týmu rvp.cz
Naše hodnocení – 2/5
Hodnocení uživatelů
Materiál zatím nebyl hodnocen.
Hodnotit materiály mohou pouze registrovaní uživatelé.
 
Doporučit materiál

Jak citovat

ŠKODOVÁ, Jaroslava. Přídatné látky. Metodický portál : Digitální učební materiály [online]. 24. 05. 2011, [cit. 2020-09-25]. Dostupný z WWW: <https://dum.rvp.cz/materialy/pridatne-latky.html>. ISSN 1802-4785.

Licence

Creative Commons License

Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.

Identifikátor materiálu 24691
Anotace

Prezentace je určena pro obory cukrář, kuchař, číšník. Seznamuje žáky s kategoriemi přídatných látek a jejich funkcí v potravinách­.Materiál rozvíjí u žáků schopnost vyhledávat složení u potravin a posuzovat jejich kvalitu. Prezentace lze zařadit do předmětů Suroviny a Potraviny a výživa.

Autor

Ing. Jaroslava Škodová (Autor)

Jazyk Čeština
Očekávaný výstup

65–51-H/01 Kuchař – číšníkdalší materiály k tomuto očekávanému výstupu »

Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
Klíčová slova

aditiva, kurkumin, košenila, chlorofyl, karoten, kyselina sorbová, arabská guma, kyselina glutamová

Druh učebního materiálu Prezentace
Druh interaktivity Kombinované
Cílová skupina Žák
Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání
Typická věková skupina 16 - 19 let
Celková velikost 69,74 MB
V případě pochybností o aktuálnosti či funkčnosti příspěvku využijte tlačítko „Napište nám“.
Napište nám
 

Soubory materiálu

V tomto seznamu se zobrazují soubory tvořící samotný učební materiál.
Do Úložiště jsou přijímány pouze materiály v běžně používaných formátech, ke kterým existují volně stažitelné prohlížeče.
 
 Název souboruPopisTyp souboruVelikost
stáhnoutNáhledPřídatné látky.odpPrezentaceOpenDocument prezentace OpenDocument prezentace34,21 MB
stáhnoutNáhledPřídatné látky.pptPrezentacePrezentace Microsoft Powerpoint Prezentace Microsoft Powerpoint35,53 MB

Přidat komentář

Vkládat komentáře může pouze registrovaný uživatel.