Statistika

Materiál byl publikován 21. 01. 2014 a od té doby byl 1281× zobrazen.

Další materiály
Doporučit materiál

Jak citovat

KLEMENTOVÁ, Lydie. Polysacharidy. Metodický portál : Digitální učební materiály [online]. 21. 01. 2014, [cit. 2020-05-30]. Dostupný z WWW: <https://dum.rvp.cz/materialy/polysacharidy.html>. ISSN 1802-4785.

Licence

Creative Commons License

Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.

Identifikátor materiálu 54534
Anotace

Materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Žák se seznámí s polysacharidy, s jejich složením a s jednotlivými zástupci.

Autor

Ing Lydie Klementová (Autor)

Jazyk Čeština
Očekávaný výstup

65–51-H/01 Kuchař – číšníkdalší materiály k tomuto očekávanému výstupu »

Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
Klíčová slova

polysacharid, škrob, celulóza, amylóza, amylopektin, dextrin, vláknina, glykogen, inulin, pektin, kyselina polygalakturonová

Druh učebního materiálu Prezentace
Druh interaktivity Výklad
Cílová skupina Žák
Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání
Typická věková skupina 16 - 19 let
Celková velikost 1,89 MB
V případě pochybností o aktuálnosti či funkčnosti příspěvku využijte tlačítko „nahlásit příspěvek“.
Nahlásit příspěvek
 

Soubory materiálu

V tomto seznamu se zobrazují soubory tvořící samotný učební materiál.
Do Úložiště jsou přijímány pouze materiály v běžně používaných formátech, ke kterým existují volně stažitelné prohlížeče.
 
 Název souboruPopisTyp souboruVelikost
stáhnoutNáhledSlozeni_potra­vin_XV_-_Polysacharidy.odpPrezentaceOpenDocument prezentace OpenDocument prezentace830,02 kB
stáhnoutNáhledSlozeni_potra­vin_XV_-_Polysacharidy.pptPrezentacePrezentace Microsoft Powerpoint Prezentace Microsoft Powerpoint1,06 MB

Přidat komentář

Vkládat komentáře může pouze registrovaný uživatel.