Statistika

Materiál byl publikován 25. 05. 2011 a od té doby byl 3473× zobrazen.

Další materiály
Hodnocení materiálu

Hodnocení materiálu

Hodnocení týmu rvp.cz
Naše hodnocení – 2/5
Hodnocení uživatelů
Materiál zatím nebyl hodnocen.
Hodnotit materiály mohou pouze registrovaní uživatelé.
 
Doporučit materiál

Jak citovat

ŠKODOVÁ, Jaroslava. Funkční potraviny, jejich definice a přehled. Metodický portál : Digitální učební materiály [online]. 25. 05. 2011, [cit. 2020-10-19]. Dostupný z WWW: <https://dum.rvp.cz/materialy/funkcni-potraviny-jejich-definice-a-prehled-3.html>. ISSN 1802-4785.

Licence

Creative Commons License

Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.

Identifikátor materiálu 58100
Anotace

Prezentace objasňuje žákům gastronomických oborů pojem „funkční potravina“ a seznamuje je s hlavními druhy funkčních potravin. Je vhodné ji využít do předmětu „Potraviny a výživa“. Připojen je pracovní list s úkoly.

Autor

Ing. Jaroslava Škodová (Autor)

Jazyk Čeština
Očekávaný výstup

65–51-H/01 Kuchař – číšníkdalší materiály k tomuto očekávanému výstupu »

Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
Klíčová slova

funkční potravina, quinoa, amarant, pohanka, zdravá výživa, gastronomie

Druh učebního materiálu Prezentace
Druh interaktivity Kombinované
Cílová skupina Žák
Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání
Typická věková skupina 16 - 19 let
Celková velikost 16,73 MB
V případě pochybností o aktuálnosti či funkčnosti příspěvku využijte tlačítko „Napište nám“.
Napište nám
 

Soubory materiálu

V tomto seznamu se zobrazují soubory tvořící samotný učební materiál.
Do Úložiště jsou přijímány pouze materiály v běžně používaných formátech, ke kterým existují volně stažitelné prohlížeče.
 
 Název souboruPopisTyp souboruVelikost
stáhnoutNáhledFunkční potraviny, jejich definice a přehled.odpPrezentaceOpenDocument prezentace OpenDocument prezentace8,14 MB
stáhnoutNáhledFunkční potraviny, jejich definice a přehled.pptPrezentacePrezentace Microsoft Powerpoint Prezentace Microsoft Powerpoint8,55 MB
stáhnoutNáhledFunkční potraviny.docPracovní listDokument Microsoft Word Dokument Microsoft Word30,21 kB
stáhnoutNáhledFunkční potraviny.odtPracovní listOpenDocument textový dokument OpenDocument textový dokument14,94 kB

Přidat komentář

Vkládat komentáře může pouze registrovaný uživatel.