Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se


Statistika

Materiál byl publikován 22. 10. 2013 a od té doby byl 3622× zobrazen.

Další materiály
Hodnocení materiálu

Hodnocení materiálu

Hodnocení týmu rvp.cz
Naše hodnocení – 2/5
Hodnocení uživatelů
Materiál zatím nebyl hodnocen.
Hodnotit materiály mohou pouze registrovaní uživatelé.
 
Doporučit materiál

Jak citovat

KLEMENTOVÁ, Lydie. Bílkoviny, aminokyseliny a peptidy. Metodický portál : Digitální učební materiály [online]. 22. 10. 2013, [cit. 2021-09-28]. Dostupný z WWW: <https://dum.rvp.cz/materialy/bilkoviny-aminokyseliny-a-peptidy.html>. ISSN 1802-4785.

Licence

Příspěvek je publikován pod licencí Creative Commons BY-NC-SA.

Identifikátor materiálu 48374
Anotace

Materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Žáci se seznámí se základními informacemi o bílkovinách, jejich členění a zástupcích. Dále se seznámí o peptidech a aminokyselinách.

Autor

Ing Lydie Klementová (Autor)

Jazyk Čeština
Očekávaný výstup

65–51-H/01 Kuchař – číšníkdalší materiály k tomuto očekávanému výstupu »

Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
Klíčová slova

bílkovina, aminokyselina, jednoduchá bílkovina, skléroprotein, sféroprotein, složená bílkovina, fosfoprotein, hemoprotein, glykoprotein, lipoprotein, esenciální aminokyselina, neesenciální aminokyselina, peptid, oligopeptid, polypeptid

Druh učebního materiálu Prezentace
Druh interaktivity Kombinované
Cílová skupina Žák
Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání
Typická věková skupina 16 - 19 let
Celková velikost 388,89 kB
V případě pochybností o aktuálnosti či funkčnosti příspěvku využijte tlačítko „Napište nám“.
Napište nám
 

Soubory materiálu

V tomto seznamu se zobrazují soubory tvořící samotný učební materiál.
Do Úložiště jsou přijímány pouze materiály v běžně používaných formátech, ke kterým existují volně stažitelné prohlížeče.
 
 Název souboruPopisTyp souboruVelikost
stáhnoutNáhledSlozeni_potra­vin_II_-_Bilkoviny,_a­minokyseliny,­.odpPrezentaceOpenDocument prezentace OpenDocument prezentace63,77 kB
stáhnoutNáhledSlozeni_potra­vin_II_-_Bilkoviny,_a­minokyseliny,­.pptPrezentacePrezentace Microsoft PowerPoint Prezentace Microsoft PowerPoint325,12 kB

Přidat komentář

Vkládat komentáře může pouze registrovaný uživatel.