Domů > Materiály do výuky > odborné vzdělávání > Potraviny a výživa – Želírovací prostředky, syntetické sladidla
Materiál do výuky

Potraviny a výživa – Želírovací prostředky, syntetické sladidla

23. 9. 2013 odborné vzdělávání
Autor
Bc. Lada Marholdová
Věková skupina
16—19 let
Speciální vzdělávací potřeby
- žádné -

Anotace

Prezentace je určena pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Je využívána v předmětu Potraviny a výživa. Pomáhá žákům se seznámit se surovinou, jejím použitím a významem ve výživě.
Soubory materiálu
Typ
 
Název
 
Prezentace – aktualizována ke dni 1. 10. 2013
226.5 kB
Prezentace
Želírovací prostředky, syntetická sladidla.ppt
Prezentace – aktualizována ke dni 1. 10. 2013
88.32 kB
Prezentace
Želírovací prostředky, syntetická sladidla.odp

Licence

Všechny materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-SA.

Obsahuje
1x
Prezentace
1x
Prezentace

Hodnocení od uživatelů

Miroslav Melichar
25. 9. 2013, 21:40
1. Nadpis: Potraviny rostlinného původu? I želatina nebo sacharin?
2. Charakteristika želírovacích prostředků: Vyrábí se z krystalového cukru - tedy i želatina?
3. Nadpis Syntetická sladidla zahrnuje zřejmě i fruktosu.
4. Sorbitol není výtažek z glukosy. Výtažek (třeba extrakt, tinktura) zahrnuje část látek ze směsi. Sorbitol je chemicky upravená glukosa.
5. Aspartam má symbol E 951, ne E 952.
6. Termín náhradní cukry je možná nadbytečný, určitě se nehodí na zcela syntetický sacharin.
Omlouvám se, pokud jsem ještě pár chyb přehlédl, ale snad i tohle docela stačí.
Miroslav Melichar
6. 10. 2013, 21:54
Podíval jsem se, zda zde přibyl nějaký komentář a náhodou jsem si všiml, že prezentace byla aktualizována. Platí snad, že aktualizována = opravena? Opravena nebyla, jen aktualizována. (Pravda - zmizely potraviny rostlinného původu.)

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Druh učebního materiálu:

Prezentace

Druh interaktivity:

Kombinované

Cílová skupina:

Žák

Týká se jazyka:

Čeština